Zoeken

11 november in Zwalm

Vandaag 11 november, wapenstilstand, gedenken we de overleden helden die gedurende de Eerste en Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor de herwonnen vrijheden die we vandaag kennen. Ook in Zwalm gebeurde dit, met respect voor de geldende Corona-maatregelen. Een beperkte delegatie van het gemeentebestuur en van de lokale NSB-afdeling brachten hulde aan het monument aan de kerk van Munkzwalm. Ook werden de veteranen van latere vredesmissies, aanwezig op de plechtigheid, geroemd voor hun werk. Dank aan de organisatie om ook in deze moeilijke tijden dit belangrijk gebaar niet te vergeten.


Mogen we vandaag, meer dan ooit, deze onbeschrijfbare offers nooit vergeten.Hieronder een korte reportage uit "Nuus".

Beperkte ingetogen 11-november plechtigheid in Zwalm


Er was geen misviering maar wel een korte plechtigheid aan de gedenksteen naar aanleiding van 11 november waarbij de wapenstilstand van 1918 wordt herdacht.  Er werd muziek gedraaid via een draagbare installatie waaronder het Belgisch volkslied. Een bloemenkrans werd neergelegd door burgemeester Eric De Vriendt en voorzitter van NSB -Zwalm Mario Baert.

Burgemeester Eric De Vriendt bedankte iedereen en had het ook over de oorlog tegen corona waarbij duizenden mensen in de zorg elke dag het beste van zichzelf moeten geven om mensenlevens te redden.


Artikel door Bert Broos (Nuus, d.d. 11 november 2020).


https://www.nuus.be/2020/11/11/beperkte-ingetogen-11-november-plechtigheid-in-zwalm/?fbclid=IwAR2dsqcWiEp0TYaBoIhKqFe78G2B_lhgWsRkb21_uyjQEMpa7dGteeVf004Foto (c) Bert Broos, 11 november 2020.

13 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven