WIND- EN WATERMOLENS TE ZWALM.

Klik hieronder op de knoppen voor meer informatie betreffende de (al dan niet verdwenen) wind- en watermolens te Zwalm. Binnen de deelgemeente Paulatem bevond er zich geen molen. Gelieve het copyright op de afbeeldingen te willen respecteren. 

De verschillende windmolens sier(d)en reeds eeuwenlang de molenkouters te Zwalm. De verschillende watermolens bevinden/bevonden zich op volgende beken (al dan niet een afsplitsing van de Zwalm): de Boekelbeek of de Moldergembeek, de Peerdestokbeek, de Munkbosbeek, de Stampkotbeek en de Zweedebeek.

Ik verzamel binnen deze hoedanigheid alles van de fusiegemeente Zwalm, gaande van alle tastbare objecten, publicaties, foto's, foto- en postkaarten, doodsprentjes, rouwbrieven, etc. Het grondgebied van Zwalm omvat de volgende voormalige gemeenten: Beerlegem, Dikkele, Hundelgem, Meilegem, Munkzwalm, Nederzwalm-Hermelgem, Paulatem, Roborst, Rozebeke, Sint-Blasius-Boekel, Sint-Denijs-Boekel en Sint-Maria-Latem. Indien u dergelijke zaken in uw bezit heeft, die u anders zou weggooien, doet u mij hier ongelooflijk veel plezier mee. U kan me steeds bereiken via onderstaand contactformuliertje of via 0477/04.45.47.

Pagina's met geschied- en heemkundige informatie betreffende de wind- en watermolens te Zwalm.

Voor meer informatie omtrent de verdwenen molens van Zwalm verwijs ik graag naar: DUPREZ, M.; DE NOYETTE, G.; VAN DE VELDE, F.; VERLAECKT, F., "De molens van Zwalm, een lees- en kijkboek", Geschied- en Heemkundekring "De Zwalm", Zwalm, 2010, 192 pp.

Matthijs Verschraegen, december 2017.

matthijs
intrests
others

Verzamelingen

Belgisch koningshuis

Belgian History on paper

Zwalm

Politiek België

social media

Facebook

Twitter

Instagram

Whatsapp

LinkedIn

  • Facebook

© 2016-2020 by Matthijs